Wilt u zich aanmelden voor een cursus? Dat kan alléén wanneer u een lidmaatschap bij ons heeft.  Klik HIER voor meer informatie of klik:U heeft de C afgerond? En vind u het trainen met uw hond echt heel leuk? Wilt u ook heel serieus verder trainen en samen met uw hond hard werken? Wilt u misschien wel wedstrijden lopen?
U kunt verder komen met uw hond. Sinds eind 2020 geven wij de cursus “Engelse Obedience”.
Engelse Obedience is een wedstrijdsport die ook in Nederland door een aantal mensen heel fanatiek wordt beoefend en waar ongeveer 14 wedstrijden per jaar gehouden worden. In de winter binnen en in de zomer buiten. Engelse Obedience is een pietje precies sport. Er zijn voor de beginnende combinaties 6 wedstrijdklassen. In de Engelse Obedience wedstrijdsport zijn de klasses zo opgebouwd dat baas en hond kunnen groeien, voor de hond is de opbouw in de wedstrijden heel eerlijk en geleidelijk aan steeds moeilijker. In deze wedstrijdsport kan je alleen “promoveren” naar een hogere klasse door te winnen in de klasse waarin je loopt. Hier zijn geen examens om in een hogere klasse te komen. Des te meer uitdaging om lekker te trainen en in de wedstrijd jullie beste been en pootje voor te zetten.

In de eerste klasses mag de beginnende geleider ook heel veel praten tegen de hond, en de hond kan op alle manieren geholpen worden om de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren.Volgen
(alleen het geven van voertjes in de ring is niet toegestaan.) Ook bestaat de mogelijkheid tijdens de wedstrijd te trainen om zo baas en hond aan de wedstrijd situaties te laten wennen, dan mag zelfs het speeltje mee in de ring.
Uw cursus wordt gegeven door een gediplomeerde instructeur die zelf fanatiek actief in deze wedstrijdsport bezig is. (nu al met hond nummer 3, hond nummer 2 heeft zich kunnen promoveren tot de hoogste klasse die hier in nederland mogelijk is)
Deze cursus is alleen geschikt voor mensen die echt serieus verder willen in de hondensport. Vind u alleen het trainen op de club heel gezellig maar wilt u thuis niet serieus trainen? Kies dan voor één van onze andere hele leuke cursussen.
De volledige beschrijving van deze geweldige hondensport is te vinden op de site van “The Dutch Obedience Society”.