Wilt u zich aanmelden voor een cursus? Dat kan alléén wanneer u een lidmaatschap bij ons heeft.  Klik HIER voor meer informatie of klik:


U heeft al wat gehoorzaamheids cursussen gevolgd maar wil nu iets anders met uw hond doen? Zijn u en  uw hond graag actief bezig? Misschien is Agility (Behendigheid) dan de uitdaging.
Agility is een sport tussen jou en je hond.
Dit houdt in dat de hond binnen een bepaalde tijdslimiet een parcours moet afleggen waarin hij meerder hindernissen dient te nemen, zoals het springen over een horde, lopen over een kattenloop, zigzaggen door paaltjes en het door een tunnel kruipen.


Toelatingseisen om deel te nemen aan de agility lessen zijn:
Leeftijd van de hond moet minimaal 18 maanden zijn.
De hond moet gezond zijn, geen overgewicht hebben en geen (erfelijke) afwijkingen hebben zoals heupdysplasie o.i.d.
Een goede lichamelijke conditie bij baas en hond.
Niet alle rassen zijn geschikt. (Leonberger, Duitse dog, …)

Bij twijfel, raadpleeg uw dierenarts. Heeft u nog vragen voor ons over de behendigheids lessen? Vul dan ons contactformulier in en wij beantwoorden zo snel mogelijk uw vragen.

Met een (gratis) aanlegtest tijdens de eerste reguliere les wordt de geschiktheid bepaald.

Hieronder de indeling van de cursussen wat u kunt doorlopen met uw hond als u voor agility kiest.
Beginners: Hier begint u samen met uw hond de toestellen aan te leren.
Gevorderden 1: Hier gaat u door met het aanleren van de toestellen als u samen met uw hond de toestellen nog niet helemaal beheerst.  De wissels worden aangeleerd.
Gevorderden 2: Nu moet de hond meer leren zelf te denken en u gaat op snelheid trainen.

Wedstrijd groep: Hier wordt er aangeleerd hoe je een parcours gaat verkennen en onthouden. Wat heb je nodig om wedstrijden te lopen. Waar loopt de geleider en waar loopt de hond tijdens het parcours. Diverse parcoursen worden geoefend en geperfectioneerd.

Om wedstrijden te gaan lopen heb je een startlicentie, werkboekje of rashondenlogboek nodig. De startlicentie is een jaar geldig en daarna moet je hem elk jaar verlengen. Het werkboekje kan je voor alle disciplines gebruiken.
Klik op de link van de Raad van Beheer om meer te lezen over deze leuke actieve hondensport.