Wilt u zich aanmelden voor een cursus? Dat kan alléén wanneer u een lidmaatschap bij ons heeft.  Klik HIER voor meer informatie of klik:


Helaas kunnen we in januari 2024 geen nieuwe groep behendigheid beginners opstarten.

Voor de beginnersgroep uit blok 3 van 2023 is inschrijving alleen mogelijk via de uitnodiging die vermeld staat in de app-groep.

U heeft al wat gehoorzaamheids cursussen gevolgd maar wil nu iets anders met uw hond doen? Zijn u en  uw hond graag actief bezig? Misschien is Agility (Behendigheid) dan de uitdaging.
Behendigheid  is een sport tussen jou en je hond. Behendigheid is een sport waar het plezier van hond en eigenaar voorop staat. Bij behendigheid gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen aflegt op aanwijzing van geleider.
Dit houdt in dat de hond binnen een bepaalde tijdslimiet een parcours moet afleggen waarin hij meerder hindernissen dient te nemen, zoals het springen over een horde, lopen over een kattenloop, zigzaggen door paaltjes en het door een tunnel kruipen.

Toelatingseisen om deel te nemen aan de agility lessen zijn:
Leeftijd van de hond moet minimaal 18 maanden zijn.
U heeft met uw hond minimaal de A-cursus behaald.
De hond moet gezond zijn, geen overgewicht hebben en geen (erfelijke) afwijkingen hebben zoals heupdysplasie o.i.d.
Een goede lichamelijke conditie bij baas en hond.
Niet alle rassen zijn geschikt. (Leonberger, Duitse dog, …)

Bij twijfel, raadpleeg uw dierenarts. Heeft u nog vragen voor ons over de behendigheids lessen? Vul dan ons contactformulier in en wij beantwoorden zo snel mogelijk uw vragen.

Is uw hond loops dan kunt u helaas niet aan de lessen deelnemen. Uiteraard bent u wel van harte welkom om te komen kijken.

Met een (gratis) aanlegtest tijdens de eerste reguliere les wordt de geschiktheid bepaald.

Hieronder de indeling van de cursussen wat u kunt doorlopen met uw hond als u voor agility kiest.
Beginners: Hier begint u samen met uw hond de toestellen aan te leren.
Gevorderden 1: Hier gaat u door met het aanleren van de toestellen als u samen met uw hond de toestellen nog niet helemaal beheerst.  De wissels worden aangeleerd.
Gevorderden 2: Nu moet de hond meer leren zelf te denken en u gaat op snelheid trainen.

Wedstrijd groep: Hier wordt er aangeleerd hoe je een parcours gaat verkennen en onthouden. Wat heb je nodig om wedstrijden te lopen. Waar loopt de geleider en waar loopt de hond tijdens het parcours. Diverse parcoursen worden geoefend en geperfectioneerd.

HSV WIK is niet aansprakelijk voor eventuele blessures die uw hond oploopt.

Om wedstrijden te gaan lopen heb je een startlicentie, werkboekje of rashondenlogboek nodig. De startlicentie is een jaar geldig en daarna moet je hem elk jaar verlengen. Het werkboekje kan je voor alle disciplines gebruiken.

Klik hier om meer te weten te komen over het lopen van wedstrijden.