FAQ

Moet ik lid zijn om voor een cursus in te schrijven? – Ja, alleen leden of gezinsleden van onze vereniging kunnen zich inschrijven voor onze cursussen. Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december. Wordt elk jaar automatisch verlengd. U moet zich eerst inschrijven als lid, dat kan ook hier, daarna kunt u voor een cursus inschrijven. U kunt niet lid zijn en een ander op uw lidmaatschap de cursus laten volgen. De persoon moet echt lid of gezinslid zijn.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen? –  Het lidmaatschap moet vóór 1 december worden opgezegd. Voor opzeggen mailt u naar info@hsvwik.nl met als onderwerp “opzeggen”, vermeld aub uw naam en adres. Het lidmaatschap vervalt dan per 31 december.

Kan ik het digitale clubblad ontvangen zonder lid te zijn? – Ja, klik op onze homepage aan de linkerkant op “Ons digitale clubblad “Wikkie”, daar vind u de mogelijkheid om u in te schrijven.

Hoe oud moet ik zijn om aan de cursus mee te doen? – iedereen moet minimaal 16 jaar zijn. Personen van 16 en 17 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene de cursus volgen.

Hoe oud moet mijn pup zijn om aan de puppencursus mee te doen? – Puppen vanaf 8 tot 16 weken kunnen ingeschreven worden. (mits de pup voor zijn/haar leeftijd voldoende ingeënt is)

Hoe oud moet mijn hond zijn om aan behendigheid of flyball mee te doen? Jonge honden zijn kwetsbaar, vandaar dat de honden minimaal 18 maanden moeten zijn. De hond moet gezond zijn, geen overgewicht hebben en geen (erfelijke) afwijkingen hebben zoals heupdysplasie o.i.d. Niet alle rassen zijn geschikt. (Leonberger, Duitse dog, …)

Hoe kan ik de les afzeggen als ik een keer niet kan? – Als uw groep een Whats-app groepje heeft dan is dat de beste manier om te melden dat u niet kan komen.

Mag ik meetrainen als mijn teef loops is? – Nee helaas kunnen wij geen loopse teven laten meetrainen. Wel ben u zonder hond van harte welkom zodat u wel thuis kan oefenen.

Zijn de instructeurs gediplomeerd? – Ja, al onze gehoorzaamheids instucteurs zijn gediplomeerd.

Wat moet ik allemaal meenemen als ik kom trainen? – Uw hond, een passende halsband, een niet te lange riem (max ca 1.40 m) zonder extra gespen en ringen, een speeltje waar de hond gek op is, en veel lekkere beloningsbrokjes., en indien er in de cursus ook apporteren op het programma staat: een apporteerblok. En op de eerste lesdag moet het inentingsboekje getoond worden. Voor trainingstips klik HIER.

Heb ik speciale kleding nodig? Nee u heeft niet echt speciale kleding nodig, al is het wel prettig als u kleding aan doet die vies mag worden, schoenen met voldoende profiel en geen hoge hakken, een jas die dicht kan, geen lange jas waar de hond last van kan hebben. Een jas of vest of bodywarmer met goede zakken is handig.

Ik wil graag met mijn partner samen de cursus volgen. – uw partner is van harte welkom om naast het veld de cursus te bekijken, maar met 2 personen en 1 hond de cursus volgen kan helaas niet. (Zolang Corona ons leven beheerst zijn bezoekers helaas niet toegestaan)

Mijn hond is ziek, mag ik wel trainen? Nee wij kunnen geen zieke honden op het terrein toelaten. Bij twijfel dient u altijd uw dierenarts te contacten.

Ik voel me ziek, mag ik wel trainen?  U mag trainen als u zich goed genoeg voelt om te trainen, voelt u zich echt ziek dan is het niet verstandig. (Tijdens de Corona tijd mag u niet komen als u zich ziek voelt)

Statuten en het huishoudelijk regelement vindt u rechts-onderaan iedere pagina.