Het voorjaar is daar en alles groeit en bloeit! Lekker samen met de hond de tuin of het park in of wat later een heerlijke zomerse wandeling maken in het bos. Maar let op;

Tulpenbollen zijn giftig!
Tulpen: de bol is giftig!

Sommige van onze prachtige voorjaarsbloeiers zijn giftig voor onze viervoeters, hierbij de meest voorkomende:
– Tulpen: De bol van de tulp is het meest giftige gedeelte van de plant. Inname kan ernstige orale irritatie, overmatig kwijlen en misselijkheid veroorzaken.
– Narcissen: Ook van de narcis is het meest giftige gedeelte de bol, inname kan leiden tot braken, diarree, buikpijn, hartritmestoornissen, stuiptrekkingen/krampen en een ernstige daling van de bloeddruk.
– Krokus: Net als bij de tulp en narcis zit het venijn in de bol. Inname kan leiden tot branderig gevoel in de mond, braken, diarree, toevallen, lever- en nier schade en hartritmestoornissen.
– Azalea: Inname van slechts een paar bladeren van Azalea kan orale irritatie met daaropvolgend braken en diarree veroorzaken bij honden. In ernstige gevallen, kan inslikken leiden tot een daling van de bloeddruk, coma en zelfs de dood.
– Rododendron: Grote broer van de Azalea en evenzo giftig. Inname van een paar bladen kan leiden tot braken, diarree, overmatig kwijlen, algemene zwakte, daling van bloeddruk, coma en zelfs de dood.
– Amaryllis: Familie van de narcis. Het gif kan braken, diarree, buikpijn, overmatig kwijlen, gebrek aan eetlust en rillingen bij honden veroorzaken.
– CyclamenL: De cyclaam is ook een populaire bloeiende huisplant. Het gif kan orale irritatie, braken, diarree, hartkloppingen, toevallen en de dood veroorzaken.

Let ook op met kunstmest. Hoewel de meeste kunstmest niet giftig is voor je hond zijn erbij die ernstige schade kunnen aanrichten.
Let op met kunstmest met veel stikstof, ijzer en cacao doppen. Omdat de meeste kunstmest erg aantrekkelijk is voor onze viervoeters is het belangrijk om goed te lezen wat de ingrediënten zijn alvorens het te strooien.